28 Ocak 2011 Cuma

DADAŞLAR DİYARI: ERZURUM

        
 Anadolu'nun en yüksek yerleşim yeri, Doğunun Paris'i, Dadaşlar diyarı : Erzurum. Son zamanlarda Türkiye'nin ve Dünya'nın gözü 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunlarına ev sahipliği yapan Erzurum'da. Olimpiyatlar sayesinde hemen herkes bu güzel şehri konuşur oldu. Elbette Palandöken çok önemli bir kış spor ve tatil merkezi. Ama Erzurum'a sadece Palandöken için gitmek haksızlık olur. 2007 yılından sonra hızlanan 2011 Kış Oyunları hazırlıkları sayesinde Erzurum'a çok büyük yatırımlar yapıldı. 2 ay önce gittiğimde tam anlamıyla bir Büyükşehir havasına girmiş Erzurum, hatta şunu söylemeliyim ki gezerken büyük keyif aldım.Görülecek gezilecek neler neler var...
                                                    1- Çifte Minareli Medrese

Çifte Minareli Medrese


2-Erzurum Kalesi


Tepsi Minare(Saat Kulesi)


3-Lala Mustafa Paşa Camii

4-Rüstem Paşa Kervansarayı (Taşhan)

Oltu taşları

5-Abdurrahman Gazi Türbesi

6- Palandöken


Mayıs

Erzurumdan birkaç fotoğraf daha






25 Ocak 2011 Salı

Yeni sezon elbiseler

           Önümüz yaz..Şunun şurasında ne kadarcık kaldı ki...Sadece 4 ay:) ve yazın giyilecek şöyle hoş birkaç elbise fikri çok hoşuma gitti. Elbiseleri sevmeyen kadın yoktur herhalde. Her zaman giymesekte bakmak bile mutlu ediyor bizleri. Alışveriş çılgınlığı ara ara tüm kadınların kanına giriyor sanırım. Bahar davulları çalınırken bende indirimleri bekliyorum:)) Ve bakmışken birkaç elbise modeli paylaşayım dedim. Buradan ve buradan da farklı modellere göz atabilirsiniz.

        
















22 Ocak 2011 Cumartesi

Çelik takılar

          Biz kadınlar için takı çok önemli. Hemen her kıyafetle mutlaka küpe, kolye ya da bileklik kullanıyoruz. Son zamanlarda çelik takılar çok ilgi çekici. Altın fiyatları her geçen gün artıyor, altın takılara kolay kolay yanaşılmıyor. Gümüş ise çok çabuk kararıyor ve kullanımı zor. Oysa çelik hem görünümüyle çok şık hem de kullanımı çok rahat. Pek çok kuyumcu da artık çelik ürün kataloğu getirir oldu. Farklı çelik modellerine buradan bakabilirsiniz.

19 Ocak 2011 Çarşamba

Oyunlarla İngilizce

                     Oyun, öğrenmede çok önemli bir faktör. Eğlenerek öğrenilenler kolay kolay zihinden çıkmıyor. O halde oyunları eğitim ve öğretimin her dalına hatta iş yerine bile katmakta çok büyük fayda var.(Buz kırma oyunları mesela)
                    İngilizce öğrenen çocuklar ve ilköğretim öğrencileri için British Council'ın learnenglishkids sitesinden bahsetmiştim. Siteyi inceledikçe çok güzel şeyler çıkıyor. Bugün oyunlar bölümüne girdik okulda. İlköğretim 8.sınıf öğrencilerimle kelime oyunu (wordshake)oynadık ve bence çok güzel bir etkinlik oldu. Çünkü çocuklar hem daha önce öğrendikleri kelimeleri tekrar ettiler hem de yeni kelimeler üretmeye çalıştılar. Aynı oyun daha önce facebook oyunlarında da vardı. Eminim pekçoğumuz oynamışızdır. Bu oyunu öğrencilerimize ve çocuklarımıza gösterelim. Hiçbir anlamı olmayan boş oyunlar oynamalarından ya da tv karşısında saatlerini harcamalarındansa bu tür eğitici oyunlarla kaliteli vakit geçirmelerini sağlayalım, ne dersiniz?

17 Ocak 2011 Pazartesi

DÜĞÜN-DOĞUM-BEBEK FOTOĞRAFÇILARI



Son yılların en gözde hobilerinden ve en iyi işlerinden biri hiç kuşkusuz fotoğrafçılık. Özelliklede düğün fotoğrafçılığı. Bundan çok değil 5 sene önce gelin ve damada dış çekim yapın deseler %80 i istemez, komik bulurdu. Oysa ki son yıllarda dış mekan çekimleri inanılmaz hız aldı ve çok popüler hale geldi. Samimiyetle söylüyorum ki ben bayılıyorum. Fotoğraf çekmeyi zaten çok seviyorum, bir de bakmak, fotoğrafları seyretmek beni çok ama çok mutlu ediyor.
Uzun zamandır Düğün- doğum- bebek fotoğrafçılarını araştırıyorum. Düğünü olacak, doğum yapacak ya da bebeğiyle harika fotoğraflar çektirmek isteyenler olabilir diye düşündüm. Ya da benim gibi çok çok amatör olup fotoğrafçılığın bu dalını ilerde profesyonel olarak yapma hayali kuranlar da olabilirJ


İşte araştırıp bulduğum ve fotoğraflarına bayıldığım düğün bebek ve doğum fotoğrafçıları:

1-Kendi düğün fotoğraflarımı da çeken Külahçı Photography
2-İki arkadaşımda Hande Haytaoğlu Mandacı ile çalıştı düğün fotoğraflarında. Ve ben gerçekten bayıldım fotoğraflarına.
3-Burcu Çalışkan ve fotoğraflarını blog sitem sayesinde gördüm ve gerçekten çok güzel ve orjinal karelerle dolu
4-Bebek fotoğrafları için http://www.melikebelenli.com/
5-http://yeldacalimliyasam365.blogspot.com/
6-http://sedayorukgil.tumblr.com/
7-http://www.denizkaptan.com/?px=1.2.3
8-http://www.efesphotography.com/tr/index.php
9-http://www.yildirimdanisman.com/
10-http://www.ozkantaskiran.com/
 11-Kadir Adıgüzel Photography
12-http://www.dugun-fotografcisi.com/
13-http://www.duyguozen.com/
14-Sezen Photography
          Türkiye'nin hatta Dünya'nın pek çok yerinde çalışan fotoğrafçılar bunlar.
     Umarım sizinde sevdiklerinizle ve özel anlarınızda içinize sinen harika fotoğraflarınız olur:)

13 Ocak 2011 Perşembe

İngilizce Öğretmenleri ve İngilizce öğrenen çocuklar için

          Dil öğrenmek artık çok daha kolay..Yayınlar, kitaplar, dinleme metinleri, filmler, diziler, dergiler çok fazla, tabii bunun yanı sıra yurtdışına çıkmak bile çok rahat. Yine de okullardaki İngilize dersleri ne yazık ki dil öğretimi için çok sıkıcı ve çok yoğun. Kelime ezberlemeye zorluyor öğrencileri, dinleme cdleri çoğu okulda yok, kitaplardaki dialogların videoları olmalı mesela, şarkı, bulmaca, bilmece desen eser yok.
Hem öğretmek hem de eğlendirmek için pek çok site var ama aşağıdaki siteye ve şarkılara ben bayıldım. Çoğu şarkı ünite konuları ile ilgili ve çok kolay.Çoğu öğretmen arkadaşıma faydalı olacağına inanıyorum.

10 Ocak 2011 Pazartesi

MİSSS GİBİ AŞURE

           Aşure ayı geldiiii..geçti bile. Bayılıyorum ben aşureye. Hele de sıcak, dumanı üstünde, şöyle bol cevizli, bol tarçınlı, herşeyi ile bol olduğu zaman tabak tabak yiyesim geliyor. Çocukluk yıllarımdan hatırladığım harika anılar arasında aşure. Annemin yaptığı aşureler tabak tabak salona yerleştirilir ve mahalledeki tüm çocuklar eve davet edilir, herkes patlayana kadar aşure yerdi. Ne güzeldi o zamanlar...Hele kardeşimle komuşuların yaptığı farklı farklı aşureleri yemek için yaptığımız kaşık kavgaları ne kadar da tatlı geliyor şimdi.
       Artık aşure yapmak için kolları sıvama yaşına gelmişim. Apartmandaki ve okuldaki birkaç hayırsever dışında öyle doya doya aşuremi yiyemeyince bende oturdum kendi aşuremi kendim yaptım. Anneciğimin harika tarifinin yanına biraz da kendimden birşeyler kattımm veee Valla harika, süper olmuşşş:)))Neredeyse annemi geçeceğim aşure ustalığında...

Malzemeler:
1/2 kg Aşurelik buğday
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı fasulye
1 kg şeker (isteğe bağlı azaltılabilir)
1 çay bardağı süt
kuru kayısı
kuru üzüm
tarçın
nar
kavrulmuş susam
hurma
fındık
ceviz
portakal kabuğu rendesi


Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...