28 Şubat 2011 Pazartesi

ÖRGÜ BEBELERRR

Oyuncaklar...
Kız çocukları için bebekler, erkek çocuklar içinse arabalar...Zaman ne kadar değişirse değişsin oyuncakların önemi asla değişmiyor. Zaman çok hızlı akıyor ve oyuncak sektörü de inanılmaz değişti ama ben eskileri seviyorum. Örgü bebekler ise listenin en başında. İşte çeşit çeşit örgü bebekler...Örmesi de çok kolay üstelik...



19 Şubat 2011 Cumartesi

DENENMİŞ İKİ HARİKA TARİF

     15 günlük tatil bitti lakin hastalıklar bir türlü yakamı bırakmadı. Daha tatilden çıkalı 2 gün olmuştu ki yine üşüttük. 3 gündür evdeyim, yata yata can sıkıntısından kendimi mutfağa verdim. Çoğu kadın gibi ben de tatlıya karşı koyamıyorum. Tatlı, pasta, kek, kurabiye dayanamıyorum ya. Ve hazır evdeyken 2 tarif denedim. Yeni tariflere tabii ki yeniyim ama dar zamanlarda öyle yeni bir şeyler denenmiyor. Daha önceden denediğiniz ya da güvendiğiniz tariflere başvuruyorsunuz ya işte ben de iki süper tatlı yaptım. Ohhh doya doya yedim üstelik:D:D:D Umarım beğenirsiniz

1-BADEM KURABİYE
Bu tarifi bir velimden aldım ve gerçekten süper bir tat
Yarım paket margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı mısır nişastası
1 tane yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Şeker
Tarçın
Not: Kurabiye piştikten sonra şeker ile tarçını karıştırıp kurabiyeler bu karışıma bulanacak
Yapılışı:
Un hariç tüm malzemeler güzelce karıştırılacak en son üzerine şekil alacak hale gelene kadar un ilave edilecek. Ve karışım badem şekli verilip tepsiye yerleştirilecek, 180 derecede 20-25 dakika kadar pişirilecek.Pişen kurabiyeler önceden karıştırılan şeker ve tarçına bulanacak.
Çok hafif ve basit bir kurabiye. Afiyet Olsuuuuunnn:)

2-ISLAK KEK (BROWNI)
Eminim hepiniz Browni yapmışsınızdır. Ben de farklı tarifleri denedim ama bu gerçekten süper. Hele de bir akşam dolapta bekleyince daha da lezzetli oluyor.

Sevgililer günü için biraz süsledim;)

Sos malzemeleri
  • 2 su bardağı süt
  • 2 kaşık pudra şekeri
  • Bitter Çikolata
  • 2 kaşık Kakao
  • 1 kaşık tereyağı
Kek için malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 su bardağı şeker
Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım. Daha sonra da un hariç tüm malzemeleri karıştıralım. En son unu karıştırıp iyice çırpalım. Yağlanmış ve hafif unlanmış bir borcama karışımı dökelim.
Bu arada ister kek yaptıktan sonra isterseniz keki yapmadan önce sosu hazırlayalım. Süt, pudra şekeri, kakao ve bitter çikolatayı karıştırıp pişirelim.Sos kıvamını aldığında içine tereyağını ekleyip karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
Kekimizi 175 derece fırında pişirelim. Piştikten sonra kare kare dilimleyelim ve kek sıcak sosumuz soğuk olacak şekilde dilimlenmiş kekin üzerine sosu dökelim. Soğuduktan sonra üzerine krem şanti ilave ederek sunabilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

18 Şubat 2011 Cuma

Önce Topçu, sonra Popçu şimdi de AŞÇI

        "Türkiye'de turizm sektörünün ivme kazanmasına paralel art arda yıldızlı otellerin ve restoranların açılmasının, başarılı aşçıların yıldız futbolcular gibi talep görmesine neden olduğu bildirildi." 
Radikal'in haberi bu. Çok değil şu son 15 yılda ne çok şey değişti memlekette. Dünya Kupası seyrediyoruz ve futbolcuların transferlerinde milyar dolarlar konuşuluyor ve etrafımızdaki çocukların %80i topçu olacağım, filan takımda oynayacağım diyor. Sonra Eurovision'da şarkı yarışması patlıyor. Kızların %90'ı eline almış kumandayı popçu yada dansçı olayım diyor. 

          
Şimdi de aşçılık moda. Hem de Türk Mutfağı için aşçılık. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesine göre her yıl mezun ettikleri 60 öğrenci de çok rahat iş buluyor. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler daha sonra özel kurslarada gidebiliyor. Oteller, restoranların yanı sıra yurtdışı için bile aşçı aranır olmuş. Tıpkı bir futbolcu gibi transfer olan aşçılar varmış. İnanabiliyor musunuz şu anda Türkiye'de 40bin-50bin maaş alan aşçı varmış.Faturalarını dahi çalıştığı kuruma ödettiriyorlarmış. 

         Yeni meslekler anlamında öğrencilerime aşçılığı anlatıyordum ama artık favori mesleğim Aşçılık;)Boşuna Ratatouille'yi sevmemişimmm;))



Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...