22 Ocak 2012 Pazar

Fotoğraf

Çocukken babamın getirdiği o eski fotoğraf makinesiyle birlikte başladı fotoğraf sevgisi. Kendimi bildim bileli de fotoğraf çekmeyi de çektirmeyi de çok severim. Öyle ki artık bunu daha iyi bir şekilde yapmaya karar verdim. İşte benden kareler...







17 Ocak 2012 Salı

Karnedeki küçücük bir detay

        Her dönem sonunda ben de öğrencilik yıllarımı hatırlıoyorum. I. dönem biterken yine o eski günlere döndüm. "Acaba notum kaç gelcek, 84ten 4 mü düşer yoksa öğretmenim yükseltir mi" heyecanı artık yok. E-okul sayesinde öğrenciler de veliler de karnenin nasıl olacağını biliyorlar. Davranış notlarından, okudukları kitapları ve hatta devamsızlıklarını görüp inceleyebiliyorlar.

       Bütün bu sebeplerden artık karnenin eski heyecanı kalmadı benim için. Sadece tek bir bölüm var beni heyecanlandıran. O da Öğretmen görüş kısmı. Bence biz öğretmenlerin öğrencilerimize hediye edeceği bir kaç cümlelik belki de çoğu öğretmen tarafından çok fazla önemsenmeyen o tek paragraflık yer. Ben yazarken heyecanlanıyorum. Çünkü klasik laflar etmeyi sevmiyorum. "Başarılarının devamını dilerim....İyi tatiller....Daha çok çalışmalısın" gibi sözler amaca uygun değil.
      Bir kere cümleye öğrencinin adıyla başlamak öğrenciye önemli olduğu duygusunu vermez mi?? Canım öğrencim Mustafa...Güzel kızım Burcu gibi.
O dönem başardığı ya da başaramadığı, onun için önemli bir konuda destek olmak, ailesine teşekkür etmek ya da uyarmak o karnenin bir hatıra aracı olmasını sağlamaz mı. Artık sitelerin çoğunda yer alan güzel sözleri ya da güzel bir şiiri öğrencimiz için hediye etsek nasıl olur, bir düşünün.

      P.S. 1. sınıfta üzerindeki nazar boncuğu ile adıma yazılmış güzel temennilerle dolu karnemi hala saklıyorum:D:D

16 Ocak 2012 Pazartesi

Proje ve Performans Ödevlerimiz

Okullar açıldı açılıyor,bayramdı,seyrandı derken I. dönemin sonu geldi. Çok keyifli bir dönemi bitiriyorum. Hem yoğun hem eğlenceli bir dönemdi. Özellikle farklı proje ve performans ödevleri için öğrencilerle beraber çalışmak çok güzeldi. Bunların içinde pano ve kapı düzenleme çok eğlenceli oldu. İşte öğrencilerimin yaptığı çalışmalardan bazıları:







6 Ocak 2012 Cuma

Ve Puzzle biter

Puzzle aşkımın ilk meyvesi işte bitti. Gerçi bitireli uzun zaman oldu. Sadece vakit darlığından duvardaki yerini alması uzun sürdü. Yerini alıncada gözlerimi alamadım ve 2000 belki de 3000 parça için araştırmalara başladım bile. Bu resmen bir hastalık oldu bende. Bakalım ikincisi nasıl olacak...

Fotografium'dan hediye

Fotografium Canon 600D profesyonel fotoğraf makinesi hediye ediyor! Yarışmaya katılarak Canon 600D Kit, Manfrotto 055XProb tripod ve Kata123Go-30 fotoğraf çantası kazanma şansı yakalayın! http://blog.fotografium.com/fotografium-canon-600d-hediye-ediyor/ sayfasını ziyaret ederek yarışma hakkında diğer bilgilere ulaşabilirsiniz.

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...