28 Şubat 2012 Salı

Kış, Öğrencilerim ve Kar

    Bugün yağan karla birlikte fotoğraf çekme sevdam dile geldi. Öğrencilerimin ve doğanın kar sevincine ortak olmak istedim. Kar yağarken ve buz gibi havada fotoğraf çekmek ayrı bir keyif...







27 Şubat 2012 Pazartesi

Magnet Koleksiyonum

  Çok değil 3 senedir magnet ve 7 senedir de kartpostal koleksiyonum var. Çok sevdiğim biricik dostum Funda sayesinde başladım koleksiyon yapmaya. Gezdiğim gördüğüm her yerden magnet ve kartpostal alıyorum. Magnetlerim o kadar çoğaldı ki artık buzdolabımda koyacak yer kalmadı. 20 tane olmuşlar. Kartpostallarım ise 65i bulmuş. İşte magnetlerim :

"Sleepers" ve "Suskunlar"

      
       Sleepers (Kardeş Gibiydiler) 1996 yapım, senaryosu gerçek bir hikayeden uyarlanma oluğu söylenen iyi bir Brad Pitt, Kevin Bacon, Robert De Niro, Jason Patrick, Dustin Hoffman filmi. İlk izlediğim günü dün gibi hatırlıyorum.Lise son sınıftaydım ve ÖSS gitgide yaklaşıyordu. Filmi şans eseri TRT'nin film kuşağında yakalamıştım. İlk yarıya kadar soluksuz izlemiştim. İkinci yarısı biraz sıksa da izlenmeye değer, akılda kalıcı ve etkileyici bir filmdi. Özellikle ö dönemlerde şanına şan katan Brad Pitt ve Kevin Bacon'ı izlemek çok keyif vericiydi:)
        Şimdilerde, Show Tv ekranlarında Suskunlar dizisi reklamları dönüyor. Dizi reklamını ilk izlediğimde "Sleepers"ın uyarlaması olduğunu anlamıştım. Dizi de Sarp Akkaya, Aslı Enver, Murat Yıldırım,Sedef Avcı gibi yeni dönem oyuncular var.
       Dizinin ilk bölümündeki görüntüler, Radiohead, Black Eyed Peas, Editors, Norah Jones ve Franz Ferdinand gibi dünyaca ünlü sanatçıların kliplerinin görüntü yönetmeni Yon Thomas'a aitmiş.Uyarlama dizileri çok sevmesem ve desteklemesem de bakalım nasıl bir dizi olacak..1 Mart'ı merakla bekliyorum.

14 Şubat 2012 Salı

Ufaklıkların Sevgililer Günü panosu

     "14 Şubat için birşeyler yapsam" düşüncesi ile başladı herşey. Bugün 4.sınıflarımda" kalan serbest zamanımızı değerlendirelim ve birlikte bir performans hazırlıyalım"dedim vee ortaya bu tablo çıktı:) Sınıfta olan malzemelerle ve bir ders süresince oldu herşey. 4. sınıf öğrencileri için hoş bir pano oldu. Ellerinize sağlık çocuklarrr...



13 Şubat 2012 Pazartesi

Sevgililer günü Hediyem

    14 Şubat sevgililer günü....Durgun piyasaları canlandıran önemli günlerden biri. Tüketim toplumu olduk ya etraf paramızı isteyen hediyelerle, dükkanlarla, internet siteleriyle dolu. Tek taş yüzük mü, tek gül mü, cep telefonu, araba, pırlanta, parfüm vs vs vs.  
    Benim hediyem tabii ki hiçbiri. Eşim için ne zamandır aklımda birşeyler örmek vardı. Alizenin Batik serisinden almıştım, şu akıllı iplerden ancak hiç sandığım kadar kolay olmadı. İpleri ayarlamak biraz yordu beni ama sonunda güzel bir yelek oldu. El emeği göz nuru bir hediye ve inanın hangi gün olursa olsun hazır birşeyler almaktansa böyle bir hediye vermek insanı çok mutlu ediyor. Güle güle kullan aşkım:)
İşte fotoğrafları:


12 Şubat 2012 Pazar

Whitney Houston.....

       

        20 yaş altındaki gençler pek bilmez ama Micheal Jackson gibi Whitney Houston'da 80 ve 90ların en iyi tanınan,en sevilen şarkıcılarından biridir. Dinlediğim en güçlü, en güzel seslerden biri. Öğrendiğim ve söylemeye çalışıp vıyak vıyak bir sesle "ya ne ses var kadında"diye veryansın edip söylemeye çalışmayı bırakıp sadece doya doya dinlediğim en özel seslerden biri. Az önce internette "Whitney Houston ...........................otelinde ölü bulundu" cümlesini okuduğumda, daha önce Micheal Jackson ve Amy Winehouse için söylediğim aynı ünlemi kurdum "Hadi yaaa, yok canım" ama ne yazık ki gerçekmiş. Çoğu insan Whitney Houston'ı sadece "I will always love you" ile tanır. Ama ben onun hemen hemen tüm şarkılarını, tüm kliplerini bilirim. En sevdiğim seslerden biridir. Lise yıllarımın özetidir, O. Dünya'ya böyle sesler çok az geliyor.

1-I will always love you
2-Could I have this kiss forever
3-I am your baby tonight
4-I have nothing
5-My love is your love
6-Greatest love of all
7-When you believe

Daha sayısız şarkısı benim için çok özel. Bu kadar iyi bir yorumcu, bu kadar iyi bir şarkıcı neden uyuşturucu batağına saplanır, neden o bataktan kurtulamaz ki??Aklım almıyor. Whitney Houston'ın uyuşturucudan mı yoksa başka nedenlerden mi öldüğü belli değil ama benim üzüntüm O'nun 2000li yıllarda yok olmasına, düşüşte olan kariyerine, kendini toparlayamamasına ve O'na bahşedilen sesten bizleri yoksun bırakmasına. Umalım da uyuşturucu denen illet son bulsun.

8 Şubat 2012 Çarşamba

"Küçük Mucizeler Dükkanı" Bitti

   
  En iyi satanlar listesinde adını ve kapağını görür görmez, bu kitabı okumam gerek diye düşünmüştüm. Aslında öyle kapağa göre kitap hiç almam ama o kadar çok duydum ki bu kitabın adını sonunda aldım, okudum ve çok keyifliyim. Öyle insanı yormuyor bu kitap. Basit, akıcı bir dili var. İçinde geçen dört kadının birbirinden ayrı hikayeleri ise çok tanıdık. Büyük bir merakla her kadını, her olayı tartıyorsunuz. Ben özellikle deli, asi kız Alix Townsend ve azim dolu Lydia Hoffman karakterlerini çok sevdim. Onların hikayelerini okurken kimi zaman yüreğim sıkıştı kimi zaman yüzümde kocaman bir gülümseme oluştu. Hele Carol...Onun hikayesi ise çok dokunaklıydı. Bu arada örgü örmeyi biraz olsun seviyorsanız bu kitapla daha da seveceksiniz. Eğer hiç ilginiz yoksa da en azından sempatiniz olmaya başlayacak:D
"Küçük Mucizeler Dükkanı"Azim, şükür, arkadaşlık ve sevgi üzerine çok güzel bir kitap. Son zamanlarda hayatımda neler oluyor diyorsanız, kendinize olan inancınızda depremler oluyorsa, mucizelere inanmaktan vazgeçmek üzereyseniz mutlaka okuyun derim.

6 Şubat 2012 Pazartesi

Mor Mutfak

    Evime gelip mor sevdamı farketmeyen kimse yok neredeyse...Mor ev aksesuarlarını çok ama çooookkk seviyorum. Yeni ve kullanışlı mor birşeyler gördüğümde dayanamıyorum işte. Özellikle mutfakta kullandığım çoğu araç gereç mor. Daha aklımda çook çok güzel fikirler var da zamana ihtiyacım var. İşte benim gibi mor mutfak sevenlere uygun birkaç araç gereç. Özellikle Bernardo, Kütahya Porselen ve Emsan bu konuda bence çok başarılı:) Hele de indirime girdikleri şu sıralar...


























5 Şubat 2012 Pazar

En büyüleyici gelin parfümleri

   Parfüm özel anların tamamlayıcısı, olmazsa olmazıdır. Parfümle istediğiniz etkiyi verebilir, kendinizi daha özel hissedersiniz. Güzel kokuları çok severim. Hele de çiçek kokuları benim için vazgeçilmezdir.
Ne zamandır aklımda yeni bir parfüm almak vardı. Sitelere göz atarken birden aklıma gelin parfümlerini araştırmak geldi. Çünkü bana göre en büyüleyici parfümler onlar için var.

1-Moschino Toujours
2- Dior J'adore ....Çok klasik olabilir ama ben vazgeçemiyorum



3- Estee Lauder Pleasures ....Düğünüm için seçtiğim parfüm..İnanılmaz kalıcı ve büyüleyici bir koku


4-Estee Lauder Beautiful- Tamamen gelinler için tasarlanmış hafif çiçeksi bir koku


5-Calvin Klein Eternity



6-Acqua di Parma


7-Tous Touch...Sırf merak ettiğim için denemiştim ve kokusu cidden büyüleyici


8- Valentino Valentina

9-Cacharel Eden...Tertemiz sabun kokuları


10- Vera Wang

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...