30 Nisan 2012 Pazartesi

23 Nisan Çocukları

     Her 23 Nisan çok özel benim için...İçimdeki çocuk kıpırdanır, yerinde duramaz nisan ayında. Öğretmenliğe başladığımdan beri de ayrı bir heyecan. Çocukluğumdaki gibi olmasa da çoğu Milli Bayram, eskisi gibi heyecan vermese de pek çok kişiye, ben hala inatla bayram gibi bayram olsun diye uğraşıyorum.
      Bu yıl daha da yorucu ama daha da keyifliydi. Bir branş öğretmeni olarak 23 Nisan için oyun, skeç, klip hazırlamak oldukça zor. Derslerimden zaman ayırabildiğim tüm vakitleri 23 Nisan için ayırdım. Tüm teneffüs araları, Öğle tatilleri ve okuldan sonra saat 17:00 -18:00 e kadar emek verdim ama sonunda çocuklarımda ben de çok güzel bir 23 Nisan yaşamış olduk.
      Şöyle bir öz eleştiri yaptığımda bu yıl gereksiz yere mi acaba kendimi yordum diye düşündüm. Sonuçta 3 farklı sınıfla 3 farklı oyun çıkardım. Her biri için ayrı emek, ayrı zaman, ayrı özveri vardı. Hayır hiç de gereksiz değil bunca emek...Onca çocuğun hayatında güzel bir anı, belki bir çoğunda yeşeren bir umut, birkaçında ise değişen bir hayat, bir farkındalık olmuştur. Kim bilir???

Oyun-1- 4. Sınıflar -Chocolate Cake


Oyun 2- PAPI Jennifer Loper- 7. Sınıf



0yun 3- Payduşka Halayı- Karma Öğrenciler


9 Nisan 2012 Pazartesi

Balkon Bahçecik...Cennet Bahçecik...

    Çocukluğumdan beri çiçek yetiştirmek, sulamak, onlarla ilgilenmek çok olağan bir hobi benim için. Her yıl baharın gelişiyle yeşermeye başlayan çiçeklerimizin topraklarını, saksılarını değiştirir ve her gün onların güzelliklerini izlerdik. Annem önce evin balkonuna sıralardı çiçekleri, sonra sonra teras keyfimiz başladı. Şimdilerde annemden alıştığım bu güzel uğraşı ben sürdürüyorum. Balkonuma her hafta yeni bir üye katılıyor. Bahar ılık nefesini gösterdikçe benim çiçeklerim de rengarenk olmaya başladı bile. Bazılarının isimlerini çok bilmesemde öğreniyorum. İşte çiçeklerimden bazıları...
   
ateş çiçeği

pembe krizantem

yaprağı güzel

sardunya


kalanşo

papatya

Mor papatya
Yeni diktiğim ve açmasını merakla beklediğim çiçeklerim de var..Çok eğlenceli ve müthiş stres attıran bir hobi balkon bahçe...

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...