28 Ağustos 2012 Salı

Örgü Bebeğim-4-

Sıcak yaz günlerinin sonlarına geldiğimiz şu günlerde bir bebek daha bitirdim. Haftaya okulların açılmasıyla yoğun iş günlerine başlıyacağım. O yüzden bir bebek daha bitirmek çok keyif verdi. İşte yeni örgü bebeğim...


11 Ağustos 2012 Cumartesi

Bez Pastam Çok Şirin :)

       Yeni doğum yapan bir arkadaşım için bez pastası yapmaya karar verdim. Bebeği erkek olduğu için mavi kurdela ve boncuklarla süslemek en doğrusu diye düşündüm.
Yeni evime gelen en yakın arkadaşım Sibel'le beraber hem muhabbet ettik hem de bez pastamızı oluşturduk. Biraz süslü mü oldu ne?? Umarım beğenirler...






7 Ağustos 2012 Salı

"Bahçemde Yeşeren Umutlar"

        "Küçük Mucizeler Dükkanı"nı okuduktan sonra Debbie Macomber'in tarzından ne kadar hoşlandığımı ve sanki kitaptaki karakterleri okuyormuş değil de izliyormuş gibi hissettiğimi farkettim.
        Yoğun iş ve ev hayatından vakit buldukça kendimi internete ve kitaplara veriyorum. Ama ne kadar istesem de kitap konusunda istediğim hız ve hazzı yakalayamıyorum. Debbie Macomber'in kitaplarıyla bu isteğimi bir nebze de olsa gerçekleştireceğim artık........Umarım;)
        "Bahçemde Yeşeren Umutlar" en az "Küçük Mucizeler Dükkanı" kadar keyif vericiydi. Kabul etmem gerek ki bu kitaplar, hikayeleri ve konularıyla çok içimizden olsa da güzel bir akşam yemeğindeki mezeler gibi. Çabuk biten ve tadı damakta kalan cinsten. Edebi yönü çok güçlü değil ama şu sıcak ve bunaltıcı yaz günlerinde okumaktan büyük zevk aldım. "Bahçemde Yeşeren Umutlar"ın hikayesi çok akıcı ve Debbie Macomber'in etkileyici bir anlatımı var ki bu yüzden karakterlerin hikayelerini merak ediyorsunuz. Kitap bittikten sonra karakterilerin hala yaşadıklarını, başlarından farklı olayların geçmesini ve başka bir kitapta bu karakterlerin karşınıza çıkmasını umuyorsunuz. Şimdi sırada "Bir Yumak Mutluluk" var. En kısa zamanda "Bir Yumak Mutluluk"u alacağım. Eminim O'da diğerleri gibi akıcı, etkileyici ve keyifli kitaptır.


Arka Kapaktan:

NEFES ALDIĞIMIZ SÜRECE HİÇBİR ŞEY İÇİN GEÇ KALMIŞ SAYILMAYIZ...

6 Ağustos 2012 Pazartesi

-Sergimiz-

   Okulun son günlerinde öğrencilerimin yıl boyunca yaptıkları performans ve proje ödevlerinden oluşan bir  sergi açtık. Geçen yıl da bir sergi açmıştık. Her ikisinde de öğrencilerim harika işler çıkardılar. Bu yılki sergimizi Sadece İngilizce değil Teknoloji Tasarım ve Anasınıfı ile birlikte hazırladık. Bu yılki sergide ilk kez tarihi binaların ve yazın türlerinin maketlerini de kullandık.  İşte onların el emekleri:










3 Ağustos 2012 Cuma

Bu Pizza Süperrrr...

           Uzun, çok uzun zaman olmuş yazmayalı. Öyle yoğun ve koşuşturmacalı bir dönem geçirdim ki bloguma yazacağım paylaşımlarım arttı. Yeni evimden, yeni köşemden yazıyorum artık ve bugün itibariyle eski tempoma dönüyorum inşallah...
          Eveeeeeeeetttt...pizza sevmeyen var mıdır diye başlayalım bakalımm...Ben bayılıyorum pizzaya, hele de dumanı üstünde şöyle erimiş kaşar peyniriyle asla hayır diyemiyorum. Eşim de çok sever pizzayı ama malum şeker hastası olduğundan artık dışardan hazır besinleri eve sokmuyorum ve dışarda da artık yemiyoruz.
        Ben de ne zamandır duyduğum ama denemediğim bir tarifi denedim ve inanın sonuç süpperrr. Hem evde hem çok kısa sürede hem de hazır yediklerinizden kat ve kat lezzetli bir pizza.

Hamur Malzemeleri
1 yumurta
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
3 fincan un
Yarım paket kabartma tozu
Tuz

Üzeri için:
Su ile inceltilmiş salça
sosis
sucuk
biber
mısır
kaşar peyniri rendesi


Önce biber, sosis ve sucuğu biraz yağ ile soteleyelim Soteledikten sonra bir kenarda soğumaya alalım. Hamur malzemelerinin hepsini karıştıralım, kek hamurundan koyu bir hamur elde ediyoruz.
Teflon tavayı biraz margarinle yağladıktan sonra üzerine hazırladığımız hamuru dökelim ve inceltebildiğimiz kadar inceltip yayalım. Hamurun üzerine de su ile incelttiğimiz salçayı sürdükten sonra sosis-biber-sucuk ve mısırı üzerine dökelim. Ve son olarak pizzanın baş tacı kaşar rendesini bolca koyup( istenirse zeytin de eklenebilir) tavamızın kapağını kapatalım. 1 dakika harlı ateşte 10 dakika kadar da kısık ateşte pizzamızı pişirelim.
Sıcak sıcak afiyetle yiyelim...Afiyet olsunnnn;)

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...