31 Ocak 2013 Perşembe

Anneciğime doğum günü hediyesi

        Annemin doğum gününü kutladık geçen gün. Öyle parti marti değil tabii ki bizimki. Ben kendimi bildim bileli Annem doğum günlerini hiç sevmez. "Zaten doğum günümü yanlış yazmışlar nüfusuma, ha bugün ha yarın ne farkeder. Allah hayırlı sağlıklı ömür versin" deyip geçiştirir. Biz de inadına her yıl kutlarız. Küçük bir pasta, bir alkış, bir cümbüş tamamdır bizim doğum günü faslı. Ben de anneme aylar önceden hediyesini hazırlamaya başladım. Öyle ahım şahım olmasa da el emeği göz nuru dedim. Annecim; komşuları, gelen misafirleri için kullansın istedim.
      Kurdela nakışının ikinci ürününü de bitirmiş oldum böylelikle:) Bu sefer inciler kullandım ve balıksırtı yaprak tekniğini öğrendim. Çok kolay ve yapması da çok eğlenceli. Ama öyle aceleye geldi ki hediyem üzerine çizdiğim şablonu bile yıkayamadım:((( Karneydi, notlardı, kitaplardı, kurstu derken yıkayamadan öylece verdim hediyesini anneme. Sizlerle de paylaşayım hediyemi:
Haaa bu arada annem hediyesini çokkkk beğendiiiiii :)




22 Ocak 2013 Salı

The Impossible / Kıyamet Günü


   
         Eşimle birlikte haftasonu için iki film seçtik. Bunlardan biri The Impossible/ Kıyamet Günü'ydü. Hatırlayacaksınız 2004 yılı Aralık ayında Endonezya'da deprem ve de ardından dehşet verici bir Tsunami yaşanmıştı. Yüzyılın felaketlerinden biriydi.
        İşte bu film, Hint Okyanusu’nda meydana gelen tsunamide hayatta kalmayı başaran İspanyol aile Alvarez Belon‘ların gerçek hikayesini anlatıyor. Açıkçası Tsunami ve deprem sahnelerinin daha etkileyici olacağını düşünmüştüm ama filmi izledikçe duygu yoğunluğu ve aile bağlarının güçlülüğü insanı alıp götürüyor. Özellikle kardeşlerin birbirlerine kavuşma sahnesi çok güzel. Filmde geçen olayların gerçekten yaşanmış olması, filmi daha bir ilgi çekici yapıyor bence. Naomi Watts ve Ewan McGregor’un başrol oynadığı filmde çocuk oyuncular da harika iş çıkarmış. Özellikle Lucas karakterine bayıldım. Ben filmi gerçekten beğendim ve izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.



21 Ocak 2013 Pazartesi

Blog Hocam'dan Tablet Ödüllü Özel Çekiliş




Blog Hocam 2. yaşına ödüllü bir çekiliş düzenleyerek merhaba diyor. İndirimlr sponsorluğunda düzenlenen bu çekilişte 4 kişiye hediye güzel hediyelerimiz olacak. Büyük ödül tablet bilgisayar. Siz de bu hediyelerden birine sahip olmak istiyorsanız katılım bilgilerine bu linkten ulaşabilirsiniz.
     Siz de şansınızı deneyin....

18 Ocak 2013 Cuma

Veeee koltuk şalım hazır !!!

       Kasvetli, soğuk havalarda insan uğraşacak yeni bir şeyler arıyor. Ben de 1-2 aydır kurdela nakışıyla haşır neşir oluyorum. Önce internetten bulup beğendiğim modelleri kurs hocamla birlikte yeniden düzenleyip çizdik. Daha sonra da çiçek çiçek, yaprak yaprak işlemeye başladım. Bu şalda mine çiçekleri ile gül işledim. Yaprak içinse iki ayrı yeşil tonunu seçtim.İlk işim olduğu için çok fazla farklı teknik uygulayamadım. Aynı zamanda ip işleme ve tomurcuk yaptım dallar için. 
       Sonuç olarak ne zamandır aklımda bir koltuk şalı örmek ya da nakışla işlemek vardı veeee sonunda bitirdim. İşte fotoğrafları ...Nasıl olmuş???




Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...