18 Şubat 2011 Cuma

Önce Topçu, sonra Popçu şimdi de AŞÇI

        "Türkiye'de turizm sektörünün ivme kazanmasına paralel art arda yıldızlı otellerin ve restoranların açılmasının, başarılı aşçıların yıldız futbolcular gibi talep görmesine neden olduğu bildirildi." 
Radikal'in haberi bu. Çok değil şu son 15 yılda ne çok şey değişti memlekette. Dünya Kupası seyrediyoruz ve futbolcuların transferlerinde milyar dolarlar konuşuluyor ve etrafımızdaki çocukların %80i topçu olacağım, filan takımda oynayacağım diyor. Sonra Eurovision'da şarkı yarışması patlıyor. Kızların %90'ı eline almış kumandayı popçu yada dansçı olayım diyor. 

          
Şimdi de aşçılık moda. Hem de Türk Mutfağı için aşçılık. Eskişehir Anadolu Üniversitesi Aşçılık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesine göre her yıl mezun ettikleri 60 öğrenci de çok rahat iş buluyor. Kendini bu alanda geliştirmek isteyenler daha sonra özel kurslarada gidebiliyor. Oteller, restoranların yanı sıra yurtdışı için bile aşçı aranır olmuş. Tıpkı bir futbolcu gibi transfer olan aşçılar varmış. İnanabiliyor musunuz şu anda Türkiye'de 40bin-50bin maaş alan aşçı varmış.Faturalarını dahi çalıştığı kuruma ödettiriyorlarmış. 

         Yeni meslekler anlamında öğrencilerime aşçılığı anlatıyordum ama artık favori mesleğim Aşçılık;)Boşuna Ratatouille'yi sevmemişimmm;))



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Herşey paylaştıkça güzelleşiyor. Paylaşımınızdan dolayı kucak dolusu teşekkürler

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...