28 Ağustos 2013 Çarşamba

Saksılarınız şenlensin...

      Toprakla, çiçekle uğraşmak, onlara bakmak en güzel hobilerde biri. Her güzel şey gibi onlar da emek ve ilgi istiyor. Hele de yaz mevsiminde sabah akşam su vermek, topraklarını daha sık havalandırmak gerekiyor. Toprakla ilgilendiğinizde hemen karşılığını alırsınız. Size nankörlük yapmaz. Rengarenk çiçeklerini, yemyeşil yapraklarını sunuverir.
     Bu yaz daha önceki yazlara göre çiçeklerim daha az. Yeni evimin balkonu eskisinden daha küçük olduğu için öyle her aklıma gelen çiçeği alamadım. En çok sardunya yetiştirdim bu yaz. Bir de Gardenya. Bu sıcak havalarda bile rengarenk açıyorlar.
      Nankörlük yapmayıp rengarenk açan çiçeklerime rengarenk saksı gerek diye düşündüm. Ama öyle istediğim gibi güzel saksı pek bulamadım. Bulduklarımda çok pahalıydı. Ben de kendi dekoratif saksımı kendim yaparım dedim ve benden önce saksılarını dekore eden Meltem Ablamdan görünce nasıl yapacağıma da karar verip hemen işe soyundum. Rulo halinde satılan, kendinden yapışkanlı kağıtlardan beğendiğim iki tanesini aldım. Kağıtların arka yüzleri cetvel şeritleri şeklinde olduğundan saksılarımın boyutlarına göre onları kestim ve yapıştırdım. Ve işte saksılarımın yeni hali...Çok çıtı pıtı, mutlu mesut duruyorlar, değil mi?

 



 
 
 

1 yorum:

Herşey paylaştıkça güzelleşiyor. Paylaşımınızdan dolayı kucak dolusu teşekkürler

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...