3 Kasım 2011 Perşembe

Sana ellerimle kek yaptım

Uzun zamandır kek, börek,çörek ..vs yapmıyordum. Eşim de hamur işi birşeyler isteyince kolları sıvadım. Pazartesi günü hem kek hem de patatesli çörek yaptım. Gerçekten çok lezzetli oldu. Denenmiş tarif isteyenlere şiddetle tavsiye ederim.

Havuçlu Üzümlü Kek

Malzemeler :
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
2 adet havuç
4 adet yumurta
Ceviziçi ya da fındık
30 gr kuru üzüm
tepsiyi yağlamak için tereyağı ya da sıvı yağ

Yapılışı:

1- İki adet havucu bir kabın içine rendeleyip suyunu süzün.
2- Dört yumurtayı bir kabın içine kırın, içine yağı, kabartma tozunu,tarçını, fındığı ve şekeri ekleyin.Bu karışımı iyice karıştırın. Üzerine rendelediğiniz havucu ekleyip iyice karıştırın. Aynı karışımın içine unu ilave edip karıştırmaya devam edin.
3-Hazırladığınız karışımı yağlayıp hafifçe unladığınız tepsinin içine yayın.
4-Tüm karışımı kek kalıbına yaydıktan sonra 175 derece ısıtılmış fırına yerleştirin ve yaklaşık 40 dakika pişmesini bekleyin.Kekinizin üzerine pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz. Afiyet şeker olsun.

Patatesli Çörek



Malzemeler:
200 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar elenmiş un
Tuz

İçine:
1 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet patates
Tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı: 

1-Öncelikle patatesli çöreğin içini hazırlayalım. Bunun için patatesleri haşlayalım. Bir tavanın içinde soğanı incecik doğrayıp 1 çay bardağı zeytinyağında kavurun. Ardından da küçük küçük doğranmış patatesleri ekleyin. Kavurmaya devam edin. İçine salça,baharat ve tuzu ekleyip iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
2-Diğer tarafta margarin, yoğurt ve yumurtaları(birinin sarısını ayırın) iyice çırpın.Un, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu ekleyip iyice yoğurun. Oluşan hamuru üçe bölün. Böldüğünüz parçalardan birini elinizle ya da merdaneyle 1 cm kadar inceltin. Patates harcının 1/3ünü hamurun içine kaşıkla yayın.Hamuru rulo biçiminde katlayın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Diğer iki hamur içinde aynı işlmeleri yapın.Bir fırın tepsisini yağlayın ve çörekleri üzerine dizin. Ayırdığınız yumurta sarısını çöreklerin üzerine sürün ve 200 derece fırında pişirin.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Herşey paylaştıkça güzelleşiyor. Paylaşımınızdan dolayı kucak dolusu teşekkürler

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...