29 Ekim 2011 Cumartesi

ŞEHR-İ AŞK :ESKİŞEHİR

       Eşimle uzun zamandır gidip görmeyi istediğimiz bir yerdi Eskişehir. Ama bir türlü emin olamıyorduk. Gidip görmeye değer mi diye konuşup durduk hep meğer geç bile kalmışız. Eskişehir bu güne kadar gördüğüm en güzel en dinamik şehir. Bunu bir İzmirli olarak söylüyorum. Türkiye'nin üç büyük şehrine Ankara, İzmir ve İstanbul'a inat Eskişehir en görülesi en gezilesi şehir bence. Tatilimiz üç gündü. Üç gün boyunca dolu dolu gezmemize rağmen hala göremediğimiz yerler kaldı. O yüzden Eskişehir için üç gün yetmez benden söylemesi. Gitmeden önce mutlaka Eskişehir Belediyesinin sitesine bir uğrayın. Eskişehir'i tanıtmaya En sevdiğim yerden başlıyayım.

1-  İşte Kültür, Sanat ve Bilim Parkı...
     Bu güzel ve Eskişehir'in en büyük parkını önce trenle gezip ardından da Korsan Gemisini gezebilirsiniz.
Masal Şatosunun görüntüsü eşliğinde yapay gölde su kayağa yapabilir, kafelerde kahvenizi yudumlayabilirsiniz (17 numaralı Belediye otobüsleri Sazova'ya kadar gidiyor)


   
Bilim, Sanat ve Kültür Parkı








2-Tarihi Kurşunlu Camii ve Külliyesi
Odunpazarı semtindedir. Merdivenli kapıdan girdiğinizde tüm ihtişamıyla karşılar sizi.






3-Esbot ve Gondol Turu 



 


4-Odunpazarı Evleri ve Osmanlı Evi : Çıkmaz Sokakları, ahşap süslemeleri, cumbalı evleri ile çok güzeldi.







5-Kent Park
         Eskişehir'e deniz keyfini getiren meşhur park burası. Aynı zamanda parktaki Manej'de çocuklar ve büyükler ata binme eğitiminden yararlanabilir. Parkın içinde Eskişehir'in yerel lezzetlerinden çiğ börek yiyebileceğiniz restoranlar da var.






6-Eskişehir'den görüntüler



Bu arada Eskişehir'e can, kan,renk veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i takdir etmemek olmaz. Güzel Türkiyemin kalan 80 ilinde de böyle güzel yürekli belediye başkanları olsa keşke...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Herşey paylaştıkça güzelleşiyor. Paylaşımınızdan dolayı kucak dolusu teşekkürler

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...