22 Ocak 2013 Salı

The Impossible / Kıyamet Günü


   
         Eşimle birlikte haftasonu için iki film seçtik. Bunlardan biri The Impossible/ Kıyamet Günü'ydü. Hatırlayacaksınız 2004 yılı Aralık ayında Endonezya'da deprem ve de ardından dehşet verici bir Tsunami yaşanmıştı. Yüzyılın felaketlerinden biriydi.
        İşte bu film, Hint Okyanusu’nda meydana gelen tsunamide hayatta kalmayı başaran İspanyol aile Alvarez Belon‘ların gerçek hikayesini anlatıyor. Açıkçası Tsunami ve deprem sahnelerinin daha etkileyici olacağını düşünmüştüm ama filmi izledikçe duygu yoğunluğu ve aile bağlarının güçlülüğü insanı alıp götürüyor. Özellikle kardeşlerin birbirlerine kavuşma sahnesi çok güzel. Filmde geçen olayların gerçekten yaşanmış olması, filmi daha bir ilgi çekici yapıyor bence. Naomi Watts ve Ewan McGregor’un başrol oynadığı filmde çocuk oyuncular da harika iş çıkarmış. Özellikle Lucas karakterine bayıldım. Ben filmi gerçekten beğendim ve izlemenizi şiddetle tavsiye ederim.



4 yorum:

  1. Izlenecekler listeme not ettim. Izleyince yorumlarimi da paylasirim

    YanıtlaSil
  2. Umarım beğenirsiniz. Dramatik ve duygu yüklü bir film. Yorumunuzu merakla bekliyorum. Sevgilerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Izledim ve begendim :) Aile bağları ile ilgili gercekten güzel mesajları var. Ben de dedigin gibi deprem ve tsunami sahnelerini daha etkileyici beklerdim ama tsunamiden sonra yaşananlar zaten tsunamiyi aratmayacak durumda. Annenin saglik durumu ne olacak, kardesler birbirini bulacak mı derken zaten film bitti :) bu yuzden sürükleyici de buldum filmi. Bizimkiler de sırf dikkat cekici olsun diye türkceye kiyamet günü diye çevirmeselermis daha iyi olacakmış :)

      Sil
  3. Aynen katılıyorum. Tam bir pazarlama adı olmuş "Kıyamet Günü" ve buram buram da kokuyor zaten.

    YanıtlaSil

Herşey paylaştıkça güzelleşiyor. Paylaşımınızdan dolayı kucak dolusu teşekkürler

Buna baktıysan bir de buna bakk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...